Groei

In 2006 ontstond een serie beelden onder de verzamelnaam “Groei”. Losse mondjes en oren gesneden uit diverse stukjes afvalhout of steen,
kregen in deze serie een organische plantachtige stam, waaruit ze leken te groeien.

Dit kreeg een vervolg met nieuwere, sensuele beelden, geïnspireerd op de plantenwereld.

Deze organische vormen groeiden bij ieder nieuw beeld verder uit tot een vrouwelijk lichaam, de zgn. “LadyLips”: surrealistische wezens, met grote lippen en een vrouwelijk onderlijf, die zo uit een andere wereld lijken te komen.

Een wereld waar, in tegenstelling tot deze wereld, het vrouwelijke nog heilig kan zijn en de vrouwelijke wezens als draagster van het leven aanbeden worden.

De meest recente vormen in deze serie zijn de Highheeled  Lady en de Chastity Lady, die gehuld zijn in nauwsluitende laarzen.

Het recente ‘Summoning the Roots’ laat zien wat er gebeurd met natuur in een beperkte omgeving; houten wortels banen zich een weg dwars door de tegels van de stoep. Dit werk bestaat uit diverse kleine beelden,, die niet de gebaande paden volgen, maar eigenwijs hun eigen pad maken.

De nieuwe serie rond de Sekimori Ishi , gaat door  op dit thema. De serie is geïnspireerd op de Japanse gewoonte paden af te zetten met een steen met een touw eromheen.

Het eerste beeld, Tsurī no rūto ishi, ( Japans voor boomwortel met steen) verbeelden boomwortels die een steen vastgrijpen en op het pad
neerzetten om zo de mens te beletten door te gaan de natuur te betreden.